drama drama drama

natten till fredag, dvs natten jag börjar bege mig hemåt, börjar sådär. jag hoppar på bussen som ska ta mig härifrån till busstationen. får för mig att det är fel buss. hoppas av. den kör iväg och det var visst rätt buss. har 5 minuter på mig att ta mig nånstans där det tar 30 min att gå. men i sista sekund får jag tag i taxi, som får 5 pund extra för jag hinner inte vänta på växel. -10 pund.
på flygplatsen inser jag att jag glömt checka in online. så får ställa mig i biljettkön. var ju inte bara jag som glömt. för där stod jag i över 1 timme. och dyrt var det att va glömsk. sen var det bara att löpa till gaten. -20 pund.

väl hemma har allt varit frid och fröjd. eller så mycket det kan bli. men jag och lina, med sara en stund också, gjorde vad vi skulle och röjde harrys tills det knappt stog längre. och vi konstaterade att majoriteten av det manliga folket har mycket oarbetad aggression, mognad av en 7åring, en otroligt hög basstämma och en del har också en sjuhelsikes höger. vi vet för vi både 1 och 2 och 8 gånger hamnade mitt i skiten,
sen var det högskoleprovet och det vet bara gud hur det gick. han är nog besviken.

det blev söndag. och jag skulle åka tillbaka. kirre och min syster var med i bilen. allt går smärtfritt. tills vi kommer till göteborg. då är det ju ett satans jävla vägarbete i en tunnel. så där stannar vi. och kommer ingenstans. väl iväg är jag på flygplatsen EN HALVTIMME innan flyget lyfter. och jag hade inte kunnat checka in online så jag hade inget boardingkort, så det vara bara den lilla detaljen. men då fanns ingen personal i hjälpdisken för de skötte ombordstgningen på planet jag skulle med. alltså kunde jag inte få hjälp förrän planet var iväg. hejhopp så hade jag plötsligt missat mitt flyg. som fortfarande´inte skulle åka förräns om en halvtimme.

så ny flygbiljett -800kr
tåg till göteborg -150kr
flygbuss till säve -60kr
buss från stansted till london -9 pund

summa summarum blev min klantighet kombinerat med otur en förlust på cirka 1500 riksdaler.
och en dags arbete. buhu. men nu är jag i england iaf och jag lever. fattig, men vid liv. och nu ska jag serva massa snobbar. hurra.

puss hej

i'm back

hemkommen till storstaden. minst sagt dramatiskt helg och resa.
det ska man veta, att ta sig fram och tillbaka till sverige/värnamo är inte så lätt som det ser ut.
men nu är jag på fast mark. jag lever.
godnatt.


tid över

Sitter jag här med lite dötid. Tänkte passa på att skriva i min trevliga, roliga och underbara blogg.
 
Har haft tre dagar off, vilket har varit sååååå skönt.
I lördags var jag på Notting hill market, bestod av mycket skit men även av mycket fint.
I söndags var jag på marknad i Brick Lane med Frida, där det bara finns fina saker.
Köpte en skitsnygg väska, mycket nöjd.
Och idag har jag legat i Green park men Anna och Frida. Frida låg och sov i fosterställnig. Anna läste BARNFÖRBJUDEN bok, och jag satt och läste New moon.

En hälsning till pappa:
Idag har jag varit ute och sprungit.

En hälsning till Malin:
Har du fått något av mig i värnamo nyheter?

En hälsning till Lina och Johanna:
Ha en underbar resa flickor, gör inget som jag inte skulle ha gjort :)

Nu ska jag sitta och invänta Elina. För den som inte vet så missade Elina planet till London.
Så håller tummarna att kvinnan ska komma hit ikväll.

/hanna

uppe med tuppen

nu blir det snart dags för sista arbetspasset innan 'semestern'. yey. och här kommer jag inte ha tid att sitta mer, så jag ville bara säga; hejdå london ses på söndag natt.

puss elina


stackars fossingar.

efter ett drygt halvår i de ståtliga rosa foppa-tofflorna har mina fötter blivit lite smått bortskämda. för nu beter de sig som de rika ungarna på jobbet och gnäller och gnäller för de måste gå runt dag ut och dag in i fjuttiga svarta tygskor på sketet golv.

MAMMA! JAG BEHÖVER FOTMASSAGE!!!!!

  vårt ghetto.

det där med höger och vänster.

i rondellen kör man åt vänster.
när man ska över gatan börjar man kolla åt höger.
vid högersväng måste man kolla runt satan.
vid vänstersväng behöver man inte kolla lika noga.
ratten sitter på höger sida i bilen.
vid övergångsställen har bilarna företräde om det inte finns en blinkande gul lampa.
eller?

vem vill släppa ut mig i trafiken i sverige?
vem vågar åka med mig?
om FEM dagar får vi se vilka som överlever och inte.

imorgon börjar min fina 3dagarihelvetet-jobbvecka. jag börjar 6 imorn. 8 på tisdag. 6.30 på onsdag.
men det är sånt man går med på för att få jobba stängning och kunna ta allt mumma på torsdag och därefter få va ledig 3 dagar och besöka värnamo.
så om ingen sett mig tills dess är det för att jag ligger halvt död i min säng och hallucinerar om pain au chocolats och croissanter och bobby bean sallader.

klockan är härmed halv 10 och jag är på tok för sen till sängs. natti, -elina.


kortfattat

Min mat på jobbet består utav tigerräkor, bläckfisk, advokadosallad och mycket annat.
(Mickan jag vet att du tänker FAN vad äckligt)
 
Vi bor nära ett zoo

Vi bor även nära Ryal Hospital, vilket är ett stort pensionärshem. Det är super lyxigt, de har egen park, ambulans, och det roligaste är att de måste bära uniform. Sen så funderar vi på om de har en egen kyrkogård, för det är massvis med gravstenar där. Källor saknas på det, men jag och Frida ska försöka fixa ett studiebesök, så det ska vi snart få svar på.

vi bor i ett höghus på nionde våningen. Har hänt att man har gått igenom en dimma i korridoren, som luktar som cigarettrök fast lite sötare.

Frida har fått färg i ansiktet, inte så långt ifrån hemsedalsbränna.

Nu sitter Elina och Jonna och kollar på spice girl på vårt rum. Började kolla med dem i 10 min, sen så gick det inte mer.
Sååå himla dålig.

Kom just på vad jag ska göra, jag ska ringa till Lina Markkula och kolla hur läget är med henne.

/ hanna




hoppsan

Glömde helt bort att skriva igår, men såklart att det fanns en anledning till det.

Vi lyssnade på VENGABOYS, jag, Elina och matilda. (och drack vin)


buhu

idag är det lite extra synd om mig. jag är jääääätteförkyld. med normala mått alltså lite snuvig. men jag har nyst och snytit mig som om jag försökte slå världsrekord och min näsa har runnit ikapp med niagarafallet. och det är alldeles sant!!

gårdagen blev inte som planerat, det blir ju sällan det. när jag tilda och anna väl hamnade på vauxhall orkade vi inte fara fram och tillbaka och heller inte sitta i kylan och vänta så vi hängde på några till ett "toppenställe". När vi står i kön kastar några idioter från 6e våningen i grannhuset cd-skivor mot oss. kul att få en sån i huvudet. kan tänka mig löpsedeln; 3 svenska tjejer dog i nattklubbskö i london, halshuggna av flygande cd-skivor". när vi väl lyckas ta oss vidare kostade fanskaper mer än jag vågar berätta. där rök min frukostkassa. och när vi tittar bakåt ser vi ännu en gång idioten, nu kastandes strykjärn och dylikt. de kom som tur var inte så långt så landade i buskarna emellan. (tack gode gud).
inne på detta sk. häftiga dansstället så känns det som man kommer in på ett ecstasyrace. folk i de knasigaste kläderna och solbrillor står och diggar till housemusik. min stor kärlek här i livet. verkligen.
hade man varit lite mer fnittrig och pepp hade man förmodligen kunnat dansa rumpestumpen av sig. men det var inte vi. (haggan i kassan kan ha påverkat humöret lite). så panka och trötta for vi hem efter ett par timmar. jag somnade fint.

och halv 7 idag ringde alarmet och sen dess har jag, stackars sjuka jag, spenderat min dag på jobbet vilket fortfarande är ganska kul. och nu ska jag ta hand om mig själv, mitt rum och vårt kök som till min förnöjelse är min del av städschemat denna veckan.



har fått klartecken från chefen också att jag får ledigt hela nästa helg, så fredag morgon tar jag flyget mot sverige och värnamo för att hålla till där tills söndag afton. förväntar mig mycket mys och kärlek från mina kvinnor nån kväll (alltså fredag eller lördag). så boka in mig :D


xoxo elina


tack för kökskalaset igår. det var bra.
:)

HAHAHAHAHAH

http://www.youtube.com/watch?v=kXf3wx5nPXU

hemskt. riktigt hemskt. men herregud va kul.

what is love

lite förfest i lägenheten består av elina och matilda i dimman och en nykter hanna, men det är okej för hon fnittrar oavsett. vi har tittat på kineser som sjunger spice girls, gamla 90tals låtar som vengaboys och dr bombay och en släng av björn gustafsson
hahahahaha det är så det ska va. youtube är skänkt (stavas dfet så??) från ovan. sen ska vi nog träffa våra gamla huskompisar alias nuvarande jobbarkompisat och så blir det utgång i vauxhall.
att jag ska upp imorn halv 7 är nåt bara mitt alarm vet om. jag låtsas att jag inte vet det förräns jag ska upp imorn. för det är så här jag trivs. spontankalas med min londonfamillj.

det är det här som gör att jag älskar london och att va här. nu är jag lycklig :) och ikväll ska vi dessutom skaka lite på höfterna vilket bara gör allt bättre.

love elina

frånvarande

Jag är lite eller menar MYCKET frånvarande här på blogg.se
Men det finns många orsaker till det:
jobbar
vår el var lite ostabil ett tag
upptäcker london på många olika sätt
m.m.

Mormor som är en trogen läsare, jag lovar att det ska bli bättring.

Ett inlägg kommer senare ikväll, och då får vi se vad min hjärna vill berätta.

/hanna


mysigt och sen mindre mysigt

igår hade jag och jonna myskväll och kollade åp madagascar 2. hahahaha herrejesus vad kul den var. lite wannabe lejonkungen. det är inte okej. men jag älskade den filmen.

innan på dagen hade vi varit på cha cha moon, en kinesresturang, med rebecka och matilda och ätit mat. jag matilda och jonna åt samma mat, förutom att jag tog bort räkorna. lever fortfarande i tron att jag är allergisk, innerst inne, så VET jag att jag är det. men hursomhelst, nu undrar nån varför jag berättar detta.
jo, idag visar det sig att både jonna och matilda har blivit matförgiftade :( matilda är bättre nu iaf och ska strax bege sig in till stan för att gräla med sin chef som sa att matilda bara var bakis. (sist jag kollade var man i princip tvungen att dricka dan innan för att bli det, men den där kvinnan verkar inte ha nån koll ändå). men lilla jonna mår inte så bra. så jag ska pyssla om henne lite idag tänkte jag.

men jag ville bara säga; Mamma och pappa, som alltid fnyst åt mig och min "räkallergi", vad säger ni nu då? just det. räkor är och förblir djävulens gåva till mänskligheten.

kolla bara hur den ser ut. ful och full av djävulskap!!!

ledig dag

jonna är här :D yey. de behöver fortfarande folk på mitt jobb så jag frågade min chef om jags kulle be henne komma dit. självklart säger han. hon kommer dit typ direkt efter hon anlänt till london. lite intervju trodde vi. jag hanna och frida sitter och väntar. vips dyker jonna upp med uniform och förkläde och hela skiten och ska provjobba. så kanske har hon fått jobb på mitt jobb nu. vissa har det bra. jag väntade 5 veckor. jonna väntade 5 minuter. men då får jag en svensk kompis iaf på jobbet. vi ska stå och prata svenska framför alla så som de pratar spanske de luriga jävlarna. nu ska de få veta hur det känns :D

på kvällen gick hursomhelst jag matilda och jonna till en bra pub kallas shakespear, som ligger precis på victoria station så vi behövde dessutom bara gå utanför dörren för att komma till vårt busstop hem.

idag är då min första lediga dag sen jag började jobba och vi börjar med att ut och springa i vårt uuuuuuunderbara väder. så himla fint är det. har varit vår hela veckan. man blir så mycket lyckligare då. sen ska vi nog shoppa lite. eller, köpa skor till jobbet. de jag köpte har tagit sig an mina snea fötter och hela sulan har glidit undan så jag går i princip på golvet. då gör det ont i mina fossingar :( och jag ska äntligen köpa min vårkjol jag tittat på sen vi kom hit.
är imponerad hur lite pengar man gör åt när man jobbar 5 dar i veckan ochfår både frukost och lunch där och dessutom får ta hem grejer när man jobbar stängning. man har ju inte tid att spendera pengar.

efter det blir det fixardag, ordna allt åt jonna. sen får vi se vad som händer :) ska försöka lägga upp massa bilder ikväll också. eller, kan ju börja med att ta några iaf. det ska jag göra idag. i vårt fina VÅRVÄDER :D fan va gött att inte va i sverige just nu :D

puss elina

flytt

nu ska vi byta rum. ska bli spännande då den ena av oss har det minsta och den andra har det största. jag har vant mig vid min stora yta. mamma och pappa kan ju tänka sig hur mycket av golvet som faktiskt syns :) /elina (och hanna).

ps. JA, jag vet att ni är trötta på mig och vill ha lite hanna-uppdatering. jag ska försöka tvinga henne att skriva lite ikväll :)

fyfan för rika bortskämda människor

idag har jag varit tacksam för min svenska medelsklass-status. jag och hanna jobbar ju som sagt för samma företag nu som båda ligger i rikemansområden. en del ser en som sin lilla betjänt och är jättegulliga (?!) och pratar bebisröst och nästan klappar en på huvudet. sen finns det de som tycker att inget duger åt deras rika fina munnar och vad man än gör så är man bara en fattig servitris som inte förstår nåt.
sen finns det de som bantar satan men som sen köper en jävla liten minicookie för 50 spänn bara för att de ska visa att de visst kan äta socker och för att visa att de har råd. sen när de går har de tagit en miniminitugga.
en kvinna på hannas jobb kom förbi och ville köpa 'bobby green bean salad' ,en timme efter stängning. inget fanns kvar. men hon var tvungen, för hennes 5åriga dotter skulle bli så arg om hon inte får sin sallad. frågan är om denna plastikopererade golddigger-housewifen ens klarar av att tänka varför ungen blir arg.

herregud. jag och hanna är konfunderade över detta.. föds de korkade eller blir man det automatiskt när man blir rik? men jag kan lätt stå ut med dessa människor när jag får ta hem den enorma påsen med bröd och KAKOR och annat mumma gratis vid stängning. kan också stå ut med dom för att faktiskt ha ett kul jobb och få träffa de få normala som finns. för när de väl dyker upp är det som att se jesus kommandes leende med utsträckta armar mot en och sägandes att jag har kommit till himmelen.

baker & spice

heja mig. jag har fått jobb. jag ger mig själv tillåtelse att skrika:  ÄNTLIGEN!!!!! SÅ JÄVLA GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!! sista chansen. samma dag som jag förmodligen skulle sagt och gjort massa olämpliga saker och sen bokat flyg hem, så får jag veta att jag har heltid på baker & spice. så jag kan nu börja tänka framtid i london och inredning till mitt rum. (vi var på ikea igår. det var himmelriket, men det tar jag nån annan gång)

baker&spice är där hanna jobbar, fast jag är på ett annat ställe. trivs skitbra också så det var ju ett plus :D så ikväll ska vi fira lite. matilda skulle ut på nåt nytt ställe med några jobbarkompisar där det är gratis dricka. så jag och kirre hänger på så slår vi på billigt och stort :D

sist men inte minst. grattis till mig själv!!! och skål på det!!

akon!

i måndags far jag och kirre som sagt till camden. vi var galet tidiga så vi satte oss på en restaurang tills det började komma folk och ställa sig i kö. i 2 (!!!) timmar stod vi i kylan och förbannade oss och var måttligt irriterade för de aldrig öppnade dörrarna och sa att fy fan om det inte blir en hejdundrandes show.
väl inne väntade vi nog en timme för det var ju tv-inspelning så vi skulle ju applådera och dansa och sånt så de skulle filma så skulle det se ut som vi gjorde det till artisterna sen. och nån programledare som spelade in klipp.

sen började frankmusik spela. de var lite coola. sen höll de på 20 min och byta ut allt på scenen. sen spelade james morrison. också bra. båda dessa körde 3 låtar var. sen väntade vi typ en halvtimme. och under denna tid hade vi till vänster om oss en crazy pop-kines som gungade på alla hål, och till höger om oss nån crazy pingstvän som ena stunden bad och andra stog och sjöng högt för sig själv.

men vips hoppade akon in på scen och alla bekymmer var borta. helt gaaaaaaaalet. smack that började han med. mamma, pappa, mormor och ni behöver inte ens försöka förstå men ni andra som lyssnat på den kan ju bara tänka sig öset. ojojoj. och sen kör han ju FEM låtar. och på sista slänger han sig ut i publiken 2 gånger. men inte nära oss fast vi stog nästan längst fram. sen står han precis på gallret framför oss. och då var det på liv eller död att ta sig framåt. nästan framme hoppar han ut i publiken och landar framför våra näsor. vi rörde han på både det ena och det andra stället. men till vissas besvikelse inte där man inte borde.

ja efteråt var vi skakiga, svettiga och allmänt galna så vi åkte hem. mycket nöjda. adrenalinkicken under den lilla stunden han var där var värt alla blodceller som frös till is i kön.

koko




johanna;

nej hanna tycker väl hon är för upptagen och för häftig för att uppdatera om sitt liv. bara arbetslösa jag som har tid att sitta här :) /elina

go koko

igår sög koko. det var dåligg musik. men tur att vi är så himla bra då. så jämnar det ju ut sig. matilda dissade. men det var jag kicki malin och maria. asbra. och¨på måndag ska jag och kicki återvända dit för aaaaakoooooon vår gud ska dit. lalalala. vi tycker det ska bli ganska bra. det är först till kvarn så vi ska dit vid 9 på morgonen. inhandla massa mat så ska vi köa. kanske köpa ett tält och åka dit redan imornkväll? bara för principens skull. han måste ju veta vilka som älskar han mest.

ikväll ska vi krypa ner i sängen och för tredje gången försöka ta oss igenom bourne identity så att vi kan gå vidare till den andra filmen och faktiskt förstå vad den handlar om. det är fortfarande bara en enda stor dimma den där bourne.

och nu ska ni få höra!! jag elina kronkvist har trotsat naturlagarna och varit jättehurtig idag. först en promenix runt hela battersea park. sen uppför aaaaaalla trappor i får kissluktande 9vånings trapphus. mina ben har nog aldrig skakat så mycket. och sen hade vi lite styrketräning här på vår älskade heltäckningsmatta. och nu sitter jag med nötter istället för godis. jag är nog inte riktigt frisk..

 
 


lite bilder från igår

nej fy fan

ännu ett misslyckande idag. snart ger jag upp och kommer  hem och lever ett patetiskt men dock så ekonomiskt liv i värnamo. tills framtiden visar sig ska jag njuta av london med min kicki. ikväll blir det lite kalasande här i köket med malin och maria. matilda hänger på och förfestar lite också. men sen ska vi ut och då stannar hon hemma. säger hon nu. vi vet ju alla hur det blir när alkoholen börjar tala.

me like battersea park, 94 youngs court, min londonfamilj och allt härtill. käre gode gud ge mig ett jobb. och en bra utekväll ikväll. amen.



jag och min fru

turistdag i london

nuuuuu är kirre här. :D:D:D vi har ätit mysig middag och snackat skit hela kvällen. bra bra bra

igår hade vi finmiddag här, alla boende. lite inflyttningsmiddag sådär. och idag har jag kirre och herman varit turister. så tänkte bjuda på lite bilder :)










hata jobbkris

fan. jobb och jag är som vampyrer och dagsljus. inget funkar. fan. skit skit skit. typ så känns det. vill inte åka hem för jag inte hittat nåt jobb. blir galen.

men idag kom jag på andra tankar när jag följde med de andra hurtbullarna ut på powerwalk och lite gympapass i en park. det är så fint här när det är fint väder. ska ut och gå massa nu under min arbetslösa  tid. så jag gör lite nytta iaf.
idag ska vi bort till camden och gå på marknad och försöka hitta lite prylar till rummet. sen ikväll är första kvällen som alla i lägenheten är lediga, så vi ska ha fin middag. och sen inatt kommer herman och min älskade kicki. eller kirre som hon är mest känd under. det ska bli så trevligt så. som hon sa, nu ska vi dela rum och liv like the old days.

nu mot camden. puss

vår i london

det var så fint väder idag så, vi gick härifrån in till stan. genom både battersea park och hyde park. parkerna är mysiga. längtar tills det blir fint väder då ska vi sitta där jämt och mysa :)

sen var jag på intervju på en fiiiiiin resturang. en anti-elina-resturang så att säga. men de behövde bara en receptionist (typ entrevärd) och det borde till och med jag klara av. så idag har jag köpt nya fina svarta ballerina och en vit skjorta så ska jag provjobba imorn. yeeeey heja mig. där är det fina pengar.
baaah vill verkligen ha jobb nu. men på onsdag kommer kirre så sen får hon underhålla mig hihi :D

nu ska jag sova så jag är pigg och kan fjäska för alla rika business people imorn. xoxo elina

(ps. jag hatar ju när folk särskriver när de inte ska. och på engelska särskriver man ALLT. mitt huvud slår knut på sig självt för att inte bli irriterad.)

ensam och uttråkad.

rummet är iaf i ordning nu. men det är bara vitt och kalt. så imorn ska vi till ikea.

har haft ohyggligt tråkigt nu ett tag. arbetslös är bara kul att va när man har jobb. sen inser man den bittra sanningen. och varför kommer man på allt man kunde gjort, när det är försent? det är ju dumt. men nu väntar jag på hanna och sen matilda och sen kommer moa på besök också. undra va vi ska hitta på. nåt iaf. bättre än att sitta här för sig själv förmodligen.

hello battersea park

nu sitter jag i min nya säng. min EGNA säng. i mitt nya rum. mitt EGNA rum. det är lyxigt med egen säng och eget rum. alla mina grejer ligger överalt huller om buller på golvet. så jag känner mig som hemma :D
men imorgon kommer mitt sanna jag, organistations-freaket, fram. eftersom jag är den enda som inte har nåt fast jobb så har jag hela dagen på mig att göra i ordning. ska söka jobb satan också. så man har llite alternativ liksom.
men jobbade heldag på diner idag. det var skitkul så hoppas jag får mer tider där. man vill ju ha råd med hyra mat och även kunna njuta av tiden i london.

nu ska jag nog bädda ner mig. har riktiga sängkläder som passar. det är lyx.
kommer uppskatta de små sakerna när man kan kommer hem!

grattis i efterskott malin önskar hanna och mig :)

natti /elina

RSS 2.0